Ara
TÜRKİYE'NİN DİJİTALLEŞMESİNE HIZ KAZANDIRACAK YENİ PLATFORM: CDOTURKEY05-14-2015 11:04:00
CDO Turkey, ilk toplantısını Radisson BLU , İstanbul Asia otelde gerçekleştirdi. Dijitalleşme ile ilgili önemli kararların alındığı ve moderatörlüğünü Mobil Anons Genel Müdürü Bülent Kutlu'nun yaptığı toplantıya 50'ye yakın üst düzey şirket yöneticisi katıldı.

Gelişmiş ülkelerde şirketler için çok önemli bir pozisyon haline gelen CDO (Chief Digital Officer)'ların Türkiye'deki durumu masaya yatırıldı. CDO (Chief Digital Officer) teriminin Türkçe karşılığı olarak Dijital Dönüşüm (DD) Direktörü ifadesinin kullanılmasına karar verildi.

Şirketlerin dijitalleşmesine hız katmak için Genel Müdüre bağlı CDO (Dijital Dönüşüm Direktörü) pozisyonun olması gerektiği , şirketler ve sektörel bazda görev tanımının değişebileceği vurgulandı.

TÜBİYAD Finans ve Bilişim Yöneticileri Derneği Başkanı ve EuroCIO Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Malaz, 'CDO ya da Dijital Dönüşüm Direktörü şirketlerin dijitalleşme yolculuğunda çok önemli hale geldi. Dünyada bir çok önemli kurum CDO atamalarını gerçekleştirdiler. Ülkemizde şirketlerin CDO atamalarını yapmalarıyla dijitalleşmeye hız vermiş olacaklar. CDO Turkey platformunun CDO farkındalığı oluşturmasına gönülden inanıyoruz ve ülke geleceğimiz için oluşuma içtenlikle destek veriyoruz. Bizce her şirket yöneticisinin destek vermesi gereken bir oluşum.'

Toplantı moderatörü ve Mobil Anons Genel Müdürü Bülent Kutlu ise şunları belirtti 'CDO Turkey oluşumu Aralık 2014 tarihinde başladı, 6 ay içerisinde şirket sahipleri ve yöneticilerinden büyük destek aldı. İlk toplantının güzel bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyorum. Gartner öngörülerine göre 2015 senesi sonunda şirketlerin en az %25 i CDO atamalarını gerçekleştirecekler. Türkiye 80 e yakın kurumsal şirketin bu yıl sonuna kadar CDO atamalarını gerçekleştireceğine inanıyorum. Bizimde bu konuda katkımız olursa mutlu oluruz.'

Toplantıda, Türkiye'de dijitalleşmenin hız kazanması için öncelikle bu konuda ortak bir dil oluşturmanın ve şirket yöneticilerinin dijital dönüşümü içselleştirmelerinin önemi vurgulandı. Şirketlerin dijital stratejilerini oluşturmadan önce dijital haritalarını çıkarmaları gerektiği belirtildi.

 


    Hakkımızda Gizlilik ve Güvenlik İletişim © Tübiyad 2016