Ara
EuroCIO Zirvesi 30 Kasım-1 Aralık 2016 tarihinde Paris'te gerçekleşti12-05-2016 09:24:00
EuroCIO'nun (Avrupa CIO Birliği) 30 Kasım- 1 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleşen 2016 Zirvesinde Avrupa Birliği'nin Üst Düzey Bilişim Yöneticileri, Paris?de Mövenpick Otel'de bir araya gelerek, hem Genel Kurul toplantısı yaptı, hem de değerli uzmanların sunumlarını izledi, çalışma gruplarına katıldı ve fikir alış verişinde bulundu. EuroCIO'nın Türkiye'deki tek üyesi olan Tübiyad'dan, Tübiyad Başkanı ve EuroCIO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Malaz ve Tübiyad üyeleri Özgür Ulutaş ve Tipi Ergün katılım sağladı.

İki gün süren toplantılar, EuroCIO Başkanı ve Agfa-Gevaert CIO'su Freddy Van den Wyngaert'ın açılış konuşmasıyla başladı. Akabinde Cigref Başkan Yardımcısı ve Essilor Grup CIOsu Bernard Duverneuil, CIGREF'in (Fransa'nın Üst Düzey ve CIO Derneği'nin) 2017 yol haritasını sundu, Bocconi Üniversitesinde Profesör olan Carlo-Alberto Carnevalle Maffé ise yaptığı eğlenceli sunumla, CIO'ların geri kalmamak için dijital çağda kendilerini ne yönde geliştirmeleri gerektiği konusunda espirili ve ilginç tarzıyla hem aydınlattı, hem de güldürdü. GSK'nın Nihai Tüketici ve Alt Yapı'dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Adam Raeburn-James, 'GSK'nın dijital dönüşüm sürecini detaylı bir biçimde aktardı, Caisse des Dépôts'un Dijital Ekonomi konusundaki Genel Müdür Yardımcısı Phillipe Dewost ise Blockchain konusunda 'tek bildiğimiz Blockchain konusunda henüz hiç birşey bilmediğimizdir' mesajını verdi.

2016'da EuroCIO'da yaşanan önemli bir yenilik ise CDO'ların (Dijital Dönüşüm Liderlerinin) de EuroCIO üyeliğine kabul edilmeye başlanması olarak göze çarptı. Hatta 'CIO'lar ile CDO'lar: BT organizasyonu işletme odaklı mı?' başlığını taşıyan çalışma gruplarından CDO'ların yeni rolü derinlemesine ele alındı. Diğer çalışma grubu konuları 'Start-up'larla inovasyon sürecine ivme katılması', 'Yeni iş modellerinda BT öncü bir rol oynayabilir mi?' 'Doğru Hız BT: Bimodal, Çevik, Devops', 'Siber Güvenlik konusunda farkındalık boyutundan değer yaratma boyutuna geçiş' ve ' Üssel teknolojilerin toplumsal etkileri' şeklindeydi.

 


    Hakkımızda Gizlilik ve Güvenlik İletişim © Tübiyad 2016